Jogi nyilatkozat | Adatkezelési tájékoztató|ÁSZF Cégünkről Oldaltérkép Elérhetőségeink
Részletes keresés Híreink facebook Árlisták Letöltések
 
Kedvencek megtekintése Kosár megtekintése : Az Ön kosara jelenleg üres.
Elfelejtett jelszó
Termékek
Akciók !!! Újdonságok !!!
Elimex
Neutrik
Adam Hall
NTI Audio
Palmer
LD Systems
König & Meyer
Klotz
Eminence
BMS
Robust
Roadbox
Flexo
Schill
Volex
SKB
Worldmix
Defender
Cameo
SD Systems
Gravity
2m Mobil Stage
ID-AL
Hírlevél

Extrém akusztika a lőtéren

2019.10.14.

Képzeljük el a következő jelenetet egy hollywoodi akciófilmben: két rendőrtiszt üldözi a rosszfiút egy betonfalakkal körülvett ipari épületben. Néhány perces vad fegyverharc bontakozik ki. A végén a rendőrök elkapják a rosszfiút és mindenki sértetlenül megússza a dolgot.
Hol a hiba ebben a jelenetben? Ha a valóságban így történne, az összes résztvevő átmenetileg megsüketülne, de valószínűleg tartós halláskárosodást is szenvedne.
Az NTI Audio, mint a hangnyomásmérő készülékek gyártója feltette magának a kérdést, milyen hangos is a fegyverropogás valójában. Hogy választ kapjanak, kapcsolatba léptek egy fedett lőtér tulajdonosával.
A méréseket az XL2 hangnyomásmérő készülékkel és a DS3 dodecahedron hangsugárzóval végezték. A fegyver mellet még a legkevésbé érzékeny mérőmikrofon is masszív túlvezérlést okozott, ezért azt 2,5 méteres távolságban és 30°-ban a fegyver felé fordítva helyezték el, így 154,1 dB-t, illetve ennél magasabb értéket mértek. Ez az érték a fegyver és a fül közötti távolságra (0,7 m) vetítve eléri a 165,2 dB-es szintet. Ez a hangerő a védelem nélküli fülben nagy valószínűséggel maradandó károsodást okoz.

A mérés további részletei angol nyelven itt érhetők el.

Kapcsolódó NTI Audio XL2 termékek


ELIMEX
1131 Budapest, Reitter Ferenc utca 188.
Tel.: 06-1-239-8270
E-mail: